Välkommen till Klevs Gård

Ansvarsfullt jordbruk sedan 1921.

För Klevs Gård är ett hållbart jordbruk grundläggande, sedan 1921 har familjen Christensson bedrivit ett ansvarsfullt jordbruk
med god djurhållning och omsorg om naturen. Vi vill ge framtida generationer möjligheten att fortsätta njuta och
leva med naturen samt skapa god kvalité på våra produkter.

Från sill till raps - smart jordbruk

Klevs gård är i ständig utveckling och en del av kretsloppet. En del av odlingen ställs om till ekologisk och vi använder dagligen smarta lösningar för att minska onödiga utsläpp. Genom samarbetet med Rena Hav blir fiskrens till gödsel för vår odling. På så vis får sillen nytt liv ute på våra åkrar.

 
 

Värmecentral & biokolsproduktion

På Klevs Gård byggs det en värmecentral med en biokolspanna och en flispanna. Ett fossilfritt uppvärmningssystem som garanterar en långsiktig klimatsmart och ekonomisk energilösning. Pannrummet är nu på plats i slänten ovanför hönshuset. Läs mer här.

gardsbutik.jpg

Gårdsbutik

På Klevs Gård kan du handla färska ägg, egenpressad rapsolja, linfrö, rapsfrö, gula ärtor och honung varje dag i vår självbetjäningsbutik 6.00 – 22.00.

Våra tjänster

 

Grus & krossprodukter

Vi levererar i hela lass tippat i hög alternativt avlastat med gripskopa, eller enstaka lastmaskinskopor dit du vill i Bovallstrand med omnejd.
Du kan även hämta själv med bilsläpkärra.

Entreprenad

Klevs Gård kan hjälpa dig med husdränering, kapning, bortförsel av träd och buskar med mera.
Vi pressar även hydraulslangar och erbjuder entreprenadstjänster inom växtodling.

Djuren på gården

På Klevs Gård ett hönshus med plats för 6 000 frigående värphöns med möjlighet utomhusvistelse. Färska ägg kan ni köpa i vår gårdsbutik. För att hålla ett öppet landskap så betar kor, får och hästar våra betesmarker.

Röegård.jpg

På vår systergård - Röe Gård kan du njuta av god mat, besöka en mysig presentaffär i en vacker lantlig miljö.