Glad påsk

Klevs Gård önskar er alla en glad påsk och hoppas att ni njuter av några goa kokta ägg under helgen. 🐥  I rådande tider så har vi valt att avstå från hönssläpp i år men kom gärna förbi och hälsa på hönsen i utegården.

 

Vi svenskar kan tack vare ett målmedvetet djurhälsoarbete sedan decennier tillbaka fritt välja hur äggen ska vara kokta. I de flesta andra EU-länder måste äggen hårdkokas för att minska risken för salmonella. Svenska folket gillar ägg till frukost. Enligt en konsumentundersökning från Svenska Ägg, äter vi totalt 222 stycken per person och år. Men hur vill vi ha dem?

 

• 42 procent vill ha krämig gula och fast vita.

• 32 procent vill ha fast gula och vita.

• 25 procent vill ha lös gula och vita.

 

Under denna påskvecka äter vi 2 000 ton ägg – dubbelt så många som under en vanlig vecka.

 

Att kunna äta ägget löskokt är unikt för Sverige. Ägg från svenska gårdar är proppfulla med nyttigheter och fria från salmonella. I Västra Sverige finns ungefär en 1,6 miljoner värphöns. Ägg innehåller de flesta näringsämnen du behöver för att må bra, och kan dessutom tillagas på många olika sätt.

 

Comments are closed.